OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuzun binası 1916 yılında Birinci Dünya Savaşı sırasında ilkyardım hastanesi olarak inşa edilmiştir. Cumhuriyet'ten sonra kullanılmış olup iki defa yangın geçirmiştir. Bu yangınlardan sonra çatısı değiştirilmiştir. Ancak zamanla ihtiyaca cevap veremez duruma gelmiştir. Bu nedenle de bugünkü Devlet Hastanesi inşa edilerek hizmete konulmuştur. Boşta kalan bina 1951-1953 yılları arasında Tekelin tütün deposu olarak kullanılmıştır.1954 tarihinden itibaren de KURTULUŞ İLKOKULU olarak tedrisata açılmıştır. Ancak bina içinde Eğitim-Öğretim yapılamaz durumda olduğundan 1974'te yıkılarak yeniden inşasına başlanmış ve 1 Nisan 1976 tarihinden itibaren öğretime açılmıştır. Daha sonra Kocaeli Valiliğinin 21.09.1994 tarih ve 23812 sayılı onaylarıyla İzmit Kurtuluş İlkokulu ile Yavuz İlkokulu birleştirilerek tek isim altında "SARAYBAHÇE İLKÖĞRETİM OKULU" olarak 1994-1995 öğretim yılından itibaren öğretime açılmıştır. 2012-2013 eğitim öğretim yılı itibarıyla 4+4+4 eğitim sistemine geçildiğinden SARAYBAHÇE ORTAOKULU ismini almıştır. 25/08/2014 tarihinde öğrenci sayısının azalması nedeniyle Müstakil anaokuluna dönüşmüştür. Dönüşüm  sonrasında yapılan tadilat sonrasında  4 derslik ,2 şube, 1 Müdür Odası, 1 müdür yardımcısı odası, 1 oyun salonu, 1 çok amaçlı salon, 1 kulüp sınıfı 1  depo , ve Tuvaletlerden  yeniden oluşturulmuştur.1 Müdür Yardımcısı Odası,1 oyun odası,1 çok amaçlı salon, 1 depo ve tuvaletlerden yeniden oluşturulmuştur.